Отборите на Фиорентина и Специя завършиха наравно 1:1 на “Артемио Франки в двубой от

...
Отборите на Фиорентина и Специя завършиха наравно 1:1 на “Артемио Франки в двубой от
Коментари Харесай

Специя спря впечатляващата серия на Фиорентина след вратарски героизми

Отборите на Фиорентина и Специя завършиха наедно 1:1 на “Артемио Франки ” в дуел от 29-ия кръг на Серия " А ". По този метод “виолетовите ” не съумяха да реализират десета поредна победа във всички шампионати. С огромна заслуга за това е някогашният им вратар Бартломей Драговски, който се регистрира с асистенция за гола на “орлетата ”.

Домакините бяха по-добрият отбор през целия мач, само че множеството им удари се оказаха или неточни, или блокирани, което им изигра неприятна смешка. Все отново шансът им се усмихна в 25-ата минута, когато капитанът им Кристиано Бираги отне топката и проби в наказателното поле, след което опита центриране. Топката обаче първо се отби в Пжемислав Вишневски, а по-късно и в далечната греда, с цел да влезе в гредата. Така попадението беше зачетено като автогол на полския защитник.

В 32-рата минута обаче неговият съотечественик и съотборник Драговски изрита мощно топката и тя стигна чак до противниковото наказателно поле, където Мбала Нзола се пребори с Игор за нея и с последвалия си удар възвърне равенството.

През втората част “виолетовите ” несъмнено бяха по-близо до надвит гол, само че до подобен не стигнаха. В 60.-ата минута Йосип Брекало се появи в игра и незабавно нацели греда с шут по земя, а в 73-тата Драговски се оправи с рисков директен свободен удар на Бираги.

Така Фиорентина събра 41 точки и е на осмото място в класирането, където Специя е на избавителната 17-а позиция с 26 пункта или на седем по отношение на зоната на изпадащите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР